loading...

вторник, 17 декември 2013 г.

Санират два блока в Дружба

София ще санира два блока. Кметството ще кандидатства за безвъзмездно финансиране за санирането на две сгради в "Дружба". Повече от половината апартаменти в тях са общински жилища.

"Така ще дадем пример как едни напълно порутени сгради може да се превърнат в удобни и енергийно ефективни жилища", обяви главният архитект на София Петър Диков. Той призна, че няма интерес от столичани да се включат в програмата за саниране на жилищни сгради с европари и до момента само 3 проекта са заявени пред общината. Въпросните два обекта, които столична община ще обнови, са блок 5 и 6 в "Дружба".

Истински студентски кампус с контрол на достъпа пилотно ще бъде изграден на територията на Студентски град.

Столичната община заедно с ректорите на няколко университета работят по общ проект, за който ще търсят финансиране от новата инвестиционна програма за развитие на регионите, за която в бюджета за 2014 година са предвидени 500 милиона лева. 7 общежития ще формират пилотния студентски кампус. Два от блоковете - 35 и 36, са на УАСАГ, останалите 5 в съседство са на други вузове, обясни главният архитект на София Петър Диков на семинар на столична община в Правец.

Кметството ще направи догодина втори опит да даде на концесия Западен парк, на чиято територия да бъде изграден атракцион от типа на бившия "София ленд".

Няма коментари :

Публикуване на коментар