loading...

понеделник, 14 октомври 2013 г.

Нова наркобанда смени “Фирмата” в Дружба

Нови играчи превземат наркопазара в столицата след залеза на Златко Баретата и неговата организация "Фирмата". Те са особено активни в южните райони. Прекрояването на наркобизнеса съвпадна и с трансформациите във вътрешното министерство. Става въпрос за закриването на антимафиотите и прехвърлянето на наркоотделите в Главна дирекция "Национална полиция".
Най-голям интерес сред наркобосовете представлява най-големият жилищен конгломерат в столицата - районите на "Младост" 1, 2, 3, 4, "Мусагеница" и "Дружба". Там живеят около 350 000 души, а на практика всеки трети тийнейджър предлага трева - най-масовия наркотик, който присъства на всеки купон."Вече няма цена от 30 лв. за грам висококачествен холандец. Тарифата е твърда - 20 лв. Твърди се, че марихуана е от холандски семена, но често има и чист боклук", разказва един от дилърите, цитиран от “Стандарт”.

Ако търсите следи от "Фирмата" в "Младост", ще ги намерите лесно. Цар на тревата в южните квартали е Калин Безухия. Мъжът наскоро е навършил 30 години, но завинаги ще остане белязан. Хората на Баретата отрязват ушите му, защото го хващат, че прибира част от общата печалба.

Сега Безухия е направил няколко напълно оборудвани оранжерии в изоставени къщи в "Дружба" и в село край Пловдив. Вкарва семена за 500 евро, от които печели 25 000 евро. Местните дилъри го подозират, че е "ухо" на ченгетата, но никой не може да спре финансовия му възход, понеже тревата е най-оборотна.

Иван Михайлов-Кубинеца е друг известен дилър в "Младост". Възходът му спира през 2009 г., когато става медийно известен, след като се твърди, че пребива до смърт един от дилърите под него. 31-годишният Виктор Йотов искал да се откаже да разпространява дрога, но Кубинеца го пребил до смърт. По същото време жена офицер от Седмо РПУ, на която наркодилърът плащал, става известна като Деветката. Не защото слухти срещу колегите си полицаи, а защото хората от "Фирмата" режат едното и кутре. Малко след инцидента с дилъра Виктор Йотов, жената напуска полицията.
През октомври 2012 г. групата на Кубинеца е разбита след полицейска операция. Иван Михайлов и подчинените му Тодор Стоилов-Богровеца, Людмил Георгиев и Петър Стоименов бяха оставени в ареста от специализирания съд.

Кубинеца обаче продължава да се подвизава в "Младост" като един от четиримата големи наркобосове. За него на по-ниско ниво работят четирима дилъри - Каската, Чушката, Наско Блейдъра и Стоян. Те обгрижват основно "Младост" 3 и 4 и са основните зареждачи на новата мода в кокаина, популярна като флекс. За разлика от прахообразния бял прах флексът е твърд като камък и може да се пуши. Двамата големи шефове в районите на "Младост", "Мусагеница" и "Дружба" са Симеон Саймъна и Лудко.

Според полицейска информация сред най-доверените хора на Саймъна е дилър с прозвището Бълхата, който държи един от най-оборотните складове в района. Твърди се, че става въпрос за кафене на бул. "Ерусалим", близо до 118-о училище. Бълхата криел дрогата във фотьойл в една от двете зали в заведението. По улиците трева, флекс и амфетамини разнасяли и близките му - Цецо и Наско Близнаците. Помагал им 17-годишен дилър, известен като Коки.

Другият виден играч от южните квартали Лудко копирал в жестокостта си Кубинеца. Негов специалитет били ножовете, с които обичал да ръга задниците на шанаджиите и на непокорните разпространители. За Лудко работели двама братя с прозвище Боксьорите от "Спартак". Тяхна запазена марка била да крият амфетамините, хероина и кокаина в празни бутилки от креатин, който спортуващите масово ползват. Раздавали наркотика в една от боксовите зали в района. За Лудко работел също Владо Мангала, а 25-годишният Чочо Скина, макар да живеел в центъра на София, всеки ден хващал метрото до "Младост". След като слезел на метростанция "Младост 1", яхвал черно БМВ, досущ като това на шефа си и започвал да пласира дрога в "Мусагеница" и "Дружба".

Според изчисления на ченгетата бандата на Саймъна и Лудко върти около 2 милиона на месец и е сред най-оборотните в столицата.

Няма коментари :

Публикуване на коментар