loading...

понеделник, 21 октомври 2013 г.

Правят голям ремонт в столичното 68-мо СОУ

Нели Пейчева
Голям ремонт предстои в столичното 68-мо СОУ, научи репортер на Livenews. Предстоят ремонти на I и II етаж на коридорите в корпус Б, фоайетата на I, II, III и IV етаж, тоалетните на IV етаж. Ще бъдат закупени столове за актовата зала и за някои от кабинетите.


Миналата година избухна голям скандал с дружбенското училище 68-мо СОУ. Тогава се оказа, че 6 стаи от школото бяха дадени за ползване от фирмата "Банкер-98" ООД за частното й школо.

Оказва се, че дружеството "Банкер" само е платило 600 лв. на фирмата "Консулт 2007" ЕООД да изготви оценката за наемната цена на стаите, вместо това да направи общината. Така на практика частното училище плащаше наем, определен от самото него.

За какво се е правил конкурсът не бе ясно, защото в доклада на кмета на район "Искър" категорично е записано, че фирмата "Банкер - 98" сама моли да се стартира процедура по отдаване под наем за срок от 10 години. В документа е записано, че директорката на училището Нели Манчева-Пейчева сама е предложила помещенията да се дадат под наем, но в същото време в докладна записка тя декларира само, че не възразява това да стане.

1 коментар :

  1. Да вземат да ремонтират и 163, защото то е по-бедно и без помощ от общината, няма как да стане!

    ОтговорИзтриване