loading...

четвъртък, 25 юли 2013 г.

Борис Цветков: Главният архитект на София е в крещящ конфликт

Главният архитект на София Петър Диков е в крещящ конфликт на интереси. Той е държавен служител и едновременно с това от 7 години е председател на борда на директорите на общинска фирма "Метрополитен".
Това е недопустимо и законите го забраняват. Настоявам Йорданка Фандъкова да го уволни незабавно". Това заяви пред ПИК Борис Цветков, народен представител от "Коалиция за България".

Депутатът е сезирал Комисията за конфликт на интереси, парламентарната комисия за борба с корупцията и ръководството на Столична община по казуса "Диков".
"Веднъж преди повече от месец заедно с колегата Георги Кадиев разговаряхме с г-жа Фандъкова. Тя ни каза, че е изискала писмено обяснение от Петър Диков и, че ако то не е задоволително, ще го освободи. Оттогава обаче нищо не се е случило. Опасявам се, че заради напрегната ситуация в страната, този скандален случай може да бъде прикрит", подчерта Цветков. И даде да се разбере, че ако Фандъкова не отстрани Диков от поста му, ще поиска и нейната оставка.

Политикът настоява за спешно свикване и на ръководената от Волен Сидеров Комисия за противодействия на корупцията, където да бъде поставен за разглеждане случая със заеманите от Диков длъжности.

Няма коментари :

Публикуване на коментар