loading...

неделя, 28 април 2013 г.

Златотърсачите не сме престъпници

Златотърсачи от столичния квартал Дружба 2 изпратиха писмо до редакцията на вестник "Новинар", относно публикация за търсачите на злато в квартала. Сайтът на Дружба го публикува без редакторска намеса!

Уважаем вестник „Новинар“, пишем Ви по повод на поредица от статии публикувани във Вашия вестник за пропищяването на столичния квартал "Дружба" 2 от златотърсачи, по която държим да вземем отношение. Ние НЕ СМЕ ПРЕСТЪПНИЦИ! Даже сами си го пишете в статиите! Промиването на речно злато НЕ Е ЗАБРАНЕНО от закона.

Уважаем вестник „Новинар“, хората, седящи зад това писмо, са търсачи на самородно злато. Тази дейност е разрешена навсякъде по света с минимални изключения. Ние сме хора, които практикуваме това като хоби – предимно в почивните дни с цел да сме по близо до природата, да си изкарваме добре с приятели и т.н. Моля да ни отговорите с какво точно пречим и на кого?

Защо не попитахте жената, която си разхожда кучето в горичката на "Дружба" 2 защо го разхожда там, а не в определеното от общината място? Защо не попитахте рибарите по поречието на река Искър защо са там по време на забраната за риболов? Защо не ги попитахте имат ли билети? Защо не се поинтересувахте какви са проблемите на хората, занимаващи се с промиване на речно злато? Ние не се крием – както вече казахме НЕ СМЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, МАФИОТИ ИЛИ ИМАНЯРИ!

 Защо не разследвате безумните концесии, които държавата отпуска на канадци, американци, че и на български организирани групи, които копаят отново съвсем законно с благословията на държавата и плащат безумно ниски концесионни такси? Защото май златотърсачите са единствените, които надават вой срещу това! И това, че ние се опитваме да задържим поне някакво злато в ръцете на България, не Ви ли говори нещо?
Ще се радваме да получим отговор на това писмо, ще се радваме той да е публикуван и във вестника Ви.

Ако все пак искате да напишете една ИСТИНСКА статия за златотърсачите, за това, с което ние се сблъскваме, за проблемите и начините на търсене на злато, моля свържете се с нас - както казахме, не се крием и спокойно можете да ни намерите в интернет пространството.

С уважение
Група златотърсачи (не мафиоти)

Няма коментари :

Публикуване на коментар