loading...

петък, 12 април 2013 г.

Най-лесното и евтино решение на проблема с достъпа до метрото

Вече има автобусна линия 114! Големият проблем е, че по нея се движи ЕДИН, да ЕДИН, правилно четете, ЕДИН автобус. В пикови часове ДВА! В резултат, на което в пикови часове се движат на 12 минути, а в непикови на 24 минути! http://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/schedules Имайки предвид, че курса им е доста обиколен отнема над 30-50 минути за да се стигне до метростанция "Цариградско шосе"! Затова в момента малко хора се възползват от автобус 114.

Решението е: Да се пуснат още поне 3 автобуса, който да въртят по този маршрут! Да бъде синхронизирано пристигането им на метростанцията с отпътуващото влакче. Общината да направи локална, бърза реклама на автобусния маршрут. Така ще се осигури достъп до метрото и чувствително може да се вдигне човекопотока. До метрото ще се стига за не повече от 20 минути от всяка точка и на двата квартала! И най-важното може да се направи още утре! Без инвестиции за асансьори, пътеки, отчуждаване, търгове и т.н. Иска се само ангажираност от общината!

Ще спечелят всички, живущите в квартал Дружба 1 и Дружба 2 ще получат бърз достъп до метрото, а "Метрополитен" ще спечели от увеличилия се пътнико-поток.

Константин Патронов, Фейсбук


Няма коментари :

Публикуване на коментар