loading...

сряда, 23 януари 2013 г.

Кристиян Димитров от 68-о СОУ най-добър в ските

Снимка: viasport.bg
Осем са столичните училища, които тази година ще се включат в проекта „Научи се да караш ски”, стана ясно при откриването на петия му сезон днес на Витоша. Намалената бройка е заради включването и на оставалите ни зимни курорти в програмата.

Тази година ще се обучават основно училища от столичния район „Искър”, като в първата седмица участваха малчугани от І до ІV клас на 68 СОУ „Акад. Никола Обрешков”. След тях първи стъпки със ските ще направят и връстниците им от 78 СОУ „Христо Смирненски” в Банкя.

„Много сме доволни от участието ни в проекта. За първа година сме в него, но се надяваме и догодина да имаме този шанс – сподели пред Viasport.bg преподавателката в ІV клас на 68-мо Надя Цекова. Децата са изключително щастливи, нито едно не се отказа, въпреки лошото време днес. Всичко е добре организирано. В началото мислехме, че ще имаме проблем с контрола над децата, но тук ски-учителите ги поемат веднага от слизането им от автобусите и са неотлъчно до тях – от обуването на обувките до края на заниманията.

Обучават се 4 дни – започнахме в сряда, като всеки ден имат два пъти по 2 часа ски. През този период нямаме учебни занимания, тъй като просто е невъзможно – в планината сме от сутрин до 16 ч. Така сме си нагласили програмата, че няма да има проблем с наваксването на материала”, допълни Цекова.

Най-добър в състезанието днес от 68-мо училище се оказа Кристиян Н. Димитров от ІV клас, който сподели пред Viasport.bg, че и преди се е качвал на ски и би искал да продължи да кара. Той бе награден лично от трикратния олимпийски шампион при алпийците Алберто Томба, който пристигна специално за старта на програмата.

Няма коментари :

Публикуване на коментар