loading...

събота, 17 ноември 2012 г.

Свързват жк "Дружба 2" с метрото посредством алея

Алея със стълби и тунел ще свържат столичния квартал „Дружба 2” с метростанцията на „Цариградско шосе”. Това каза главният архитект на София Петър Диков на среща с жители на район „Искър” в сряда вечерта.
Той призна, че комплексът е останал ощетен, защото няма спирка на подземната железница в него и връзка на жителите с тази при Интер експо център, писа в. "Монитор".
Сега вариантите за достъп до тази станция са стълби, направени от живеещи в квартала, но те не са осветени. Алеята ще е готова до месец март следващата година.

"Имаме готов проект и съм наредил да го качат на сайта на направление „Архитектура и градоустройство” www.sofia-agk.bg”, каза още арх. Диков. Той успокои, че ако няма дебел сняг, алеята със стълбите наистина ще е готова в срок. Това обаче е временно решение. Трайното е да се направи тунел, който да свързва „Дружба 2” със станцията на „Цариградско шосе”. Той ще е готов след около 2 години.

В началото на месец юни тази година беше прието предложение автобусите с номер 114 даобслужват ж.к. "Дружба 1" и ж.к. "Дружба 2" като довеждащ транспорт към метростанцията. Преди това в края на месец април беше пусната последната за момента отсечка на метрото между кварталите "Младост III" и бул. "Цариградско шосе".

Няма коментари :

Публикуване на коментар