loading...

събота, 18 ноември 2023 г.

В София и в страната: Падат цените на 50 хранителни стоки в големите магазини

От 15 ноември, Министерството на икономиката и индустрията започва инициативата "Достъпно за вас", която има за цел да бъдат постигнати трайно ниски цени за българските потребители на хранителните продукти от първа необходимост.

Инициативата ще се реализира поетапно в партньорство с отделните търговски вериги, доброволно приемащи условията на инициативата, съобщават от министерството. 

Кампанията стартира с фокус върху минимум 50 продукта от малката потребителска кошница. От тях най-малко 16 продукта в един магазин трябва да са отбелязани с логото на кампанията. Обхватът на кампанията предвижда осигуряване на седем продуктови групи от малката потребителска кошница, отговарящи на обичайните изисквания за качество и съдържащи всички необходим продукти за разнообразно хранене. 

За повишаване на информираността на потребителите, всеки един търговски обект, който се е включил в кампанията, ще ползва логото на инициативата „Достъпно за вас“. То ще бъде позиционирано до стоката, която е предложена в конкретната седмица. На седмична база в министерството ще се прави анализ, за да се следи динамиката на цените. 

В следващ етап през сайта на ведомството, в специално изготвена платформа потребителите ще могат да изберат подходящ за тях продукт и да видят откъде могат да го закупят. Министерството на икономиката продължава разговорите с всички потенциални партньори, които имат желание да се включат в кампанията, с идеята тя да достигне до потребителите във всяко едно населено място.


Няма коментари :

Публикуване на коментар