loading...

вторник, 10 октомври 2023 г.

Инж. Николай Бендурски: Спортът е наш приоритет

Гарантирам, че ще заложа на ударно развитие на спорта в района, ако бъда избран за кмет. Това ще е от полза за всички нас, заяви инж. Николай Бендурски, кандидат за кмет на район "Искър" от партия "Има такъв народ".
 
"Трябва да се ремонтират и поддържат в отлично състояние басейните в 68-мо, 150-то и 163-то училище. Учениците трябва да ги ползват през учебно време, а след това и гражданите да имат достъп до тях. Спортът е здраве, а освен това и районът ни се слави с големи спортни таланти, които трябва да има къде да тренират. Необходими са ни спортни площадки с добри условия за тренировки", коментира Бендурски.

Той допълни, че е наложително да бъде възстановен общински спортен клуб - "Искър", където децата да имат възможност за професионална подготовка.

"Необходимо е да се провеждат редица спортни състезания между училищата в района, за да може от ранна възраст децата да изграждат спортен дух, който после ще им помогне много в живота", посочи Бендурски.

"Повече от половината ми живот е преминал със спорт. Спортът възпитава и води до много и трайни приятелства. Помня, че като деца всяка свободна площ беше игрище и дори се налагаше да се изчакваме, но се познавахме всички. Много хора се развиха до професионални спортисти. Треньорите от всички спортове обикаляха училищата и подбираха талантливите деца. През последните години се забелязва наднормено тегло на децата и това се дължи на липсата на физическа активност. Трябват площадки за спорт, игрища и дори маси за тенис зад всеки блок", допълни Бендурски.

Може да подкрепим Николай Бендурски за кмет на район "Искър", като гласуваме с бюлетина 21 (партия ИТН) и преференция за общински съветник с №122.



Няма коментари :

Публикуване на коментар