loading...

неделя, 15 октомври 2023 г.

Инж. Николай Бендурски: Ще изградим голям парк в "Дружба"

До ТЕЦ „София-изток“ има възможност за изграждането на голям парк, от който всички в район "Искър" имаме нужда. Това заяви инж. Николай Бендурски, кандидат за районен кмет от партия "Има такъв народ".

Той допълни, че е въпрос на желание и усилия, за да може тази идея да се превърне в реалност.

"Набелязали сме и други терени за паркове, но до ТЕЦ-а имаме възможност да направим бързо един голям и модерен парк, който да отговаря на нуждите на жителите на района. Инвестицията за подобно нещо не е твърде голяма, а досега не са липсвали пари, а желание в местната власт, да се погрижи за зелените площи. Това ще се промени, когато спечеля местните избори на 29-ти октомври", коментира Бендурски.

"Трябва да се засадят възможно най-много дървета, като това от една страна ще помогне за прочистване на въздуха, а от друга ще намали сериозно и неприятния шум. Ако и от другата страна на ул. "Цветан Лазаров" се построи детска градина, а в близост е и 150-то училище, то тогава това място ще се превърне в една отлична възможност за отдих, разходка и спорт. Мястото е прекрасно, понеже е в самия квартал, но и същевременно е в територията на НПЗ Искър и няма жилищни сгради, с което да се причинява дискомфорт на живущите", допълни Бендурски.

Може да подкрепим Николай Бендурски за кмет на район "Искър", като гласуваме с бюлетина 21 (партия ИТН) и преференция за общински съветник с №122.

1 коментар :