loading...

вторник, 10 май 2022 г.

"Дружба" остава без метро

Мотрисите, които обслужват северния и южния лъч на „Първи метродиаметър“, могат да спрат, а това ще доведе до спиране на метрото в "Дружба". Причината за това е, че те са произведени от руската компания „Метровагонмаш“. Ако се развалят, няма кой да ги ремонтира, съобщи Lupa.bg.

Няма да има внос на части въпреки договора с руската страна. При това положение трябва да се купят нови влакчета, а това надали ще стане скоро.

И южният, и северният лъч на „Първи метродиаметър“ бяха пуснати в действие през 2015 г. Северният лъч е с четири нови станции – „Дружба“, „Искърско шосе“, “Софийска Света гора“, и летище „София“. Южният – стига до Младост 1, Младост 3 и Бизнеспарка.

Заради ветото върху руския петрол у нас най-вероятно ще бъде намален броя на автобусите на столичани. За да не се случи това, ще трябва драстично да скочи цената на билета. Това обаче няма да се хареса на мнозина. Рейсовете,  които са на газ пък, има опасност напълно да бъдат спрени.

Заради поскъпването на горивото превозвачите днес излязоха на протест. Стотици камиони и автобуси се събраха на „Цариградско шосе” в София. Над 300 камиона и автобуса блокираха всички входове и изходи на Пловдив. 

3 коментара :

  1. Метровагонмаш не е Руска,а Украйнска компания и ремонтите се извършват в Украйна

    ОтговорИзтриване
  2. Ооо.. Извинявам се, НО Нима у нашата Държава нямаме Кадри които да Ремонтират тези Мотриси 🙄🤔
    А Сигурно нямаме и Кадри които могат да Произведат или Поправят Повредена Част 🤔🤔🤔

    ОтговорИзтриване