loading...

четвъртък, 6 май 2021 г.

Борис Цветков даде пример на всички политици

Дружбенският активист - Борис Цветков даде пример на всички политици, след като публикува подробен отчет за дейността си като народен избранни от 24-ти МИР. Така Цветков показа и доказа, че думите могат да следват обещанията.

Отчет пред живеещите и работещите в столицата на Борис Цветков народен представител  от БСП от 24 МИР (включващ районите Искър, Слатина, Подуяне, Средец, Възраждане, Оборище, Сердика и Кремиковци).

Уважаеми съграждани,

С гласовете на всички, подкрепили „БСП за България“ и на 1 609 от Вас, избрали ме с преференция бях избран за народен представител от нашия район Искър и от районите Слатина, Подуяне, Средец, Възраждане, Оборище, Сердика и Кремиковци в 45-то Народно събрание. Резултатите от изборите не ни дадоха възможност да управляваме, а стабилно управление изискваше освен обединение около важни и ясни приоритети, но и подкрепа в НС от поне три групи. Поради неспособност за разбирателство 45 НС не избра правителство и се налага провеждане на нови парламентарни избори на 11.07.2021 г.

Верни на обещанията си към гражданите още първите дни депутатите от БСП внесохме следните искани от гражданите законопроекти:

- за подпомагане на деца, родители и семейства чрез премахване на таксите за общински и държавни детски ясли и градини, подпомагане за второ и трето дете в размер на 6 300 лв.;

- за преизчисляване, актуализиране и увеличаване на пенсиите на 1 170 000 пенсионери;

- за подпомагане на малкия бизнес, потърпевш от здравната и икономическата криза;

- за ограничаване на правителството (с който и да е премиер) да раздава милиони от прозореца на джипката, вместо след обсъжване и решение на Народното събрание;

За съжаление, неразбирането и липсата на подкрепа както от ГЕРБ, а така и от другите партии блокира и тези наши предложение за закони, блокира и всички други закони. Така освен приетите промени в Изборния кодекс, 45 НС е първото събрание без приет закон за решаване на конкретни проблеми на гражданите, както и без парламентарен контрол над правителството.

Няма коментари :

Публикуване на коментар