loading...

петък, 14 май 2021 г.

Борис Цветков в битка за бърз и удобен градски транспорт

По инициатива на членове на Подкрепа и със съдействието на Ваня Григорова се проведе среща в Депо Искър на "Столичен електротранспорт" ЕАД, на която беше изразена общата воля за бърз и удобен градски трамваен транспорт, но в същото време бяха поставени от ватманите редица нерешени проблеми като: 

1. Неточности и некоректно изчислени разписания, които е невъзможно да се спазят без риск за здравето на водачите и на пътниците; 

2. Несихронизирани светофарни уредби (особено шокиращи са задръстванията на разклона за аерогарата и на Кауфланд Искърско шосе) и технически и технологични проблеми между таблетите на трамваите и светофарните уредби, които не дават възможност на трамваите да преминават приоритетно без да се налага да изчакват по 2-3 допълнителни минути; 

3. Натоварване на ватманите по 8.45 часа само с възможност от 10-15 минути почивка; 

4. Продължаващи нарушения от водачи на МПС, преминаващи по трасето на трамваите и блокиращи и забавящи ги на светофарите по Шипченски проход, Екзарх Йосиф, Пиротска и др. 

5. Неизкастрени храсти, клони и дървета, нарушена цялост на оградата на трамвайното трасе, които създават предпоставки и реално причиняват ПТП с жертви и пострадали граждани, преминаващи неправилно през обособеното трасе при движещи се по него с висока скорост трамваи. 

Ваня Григорова
Ваня Григорова

6. Независещи от ватманите закъснения, породени от горните причини, водещи до санкции, наказания и дисциплинарни наказания на ватмани без да е възможно те да не са в закъснение и в нарушение. 

Беше констатирана незаинтересованост и недостатъчна ангажираност на СО с решаването на от години съществуващите проблеми, като вече втори месец дори не отговарят на конкретното писмо с горните искания на работещите в електротранспорта. 

Зам.-кметът на СО отговарящ за транспорта отказа участие поради краткия срок и невъзможност да се подготви, въпреки че последното писмо до него по проблемите е от преди два месеца. Все пак вероятно ще има среща с него на 31.05.2021 г.

Взе се решение за провеждане на редовни срещи на всеки два месеца, на които да се отчита направеното по решаването на поставените проблеми и за поставяне и обсъждане на нови проблеми и обсъждане и набелязване на стъпки за решаването им. 

Ваня Григорова

Само с общи и последователни усилия може да направим градския транспорт отново удобен, редовен и предпочитан от повечето граждани, а трудът на ватманите и служителите на СЕ ЕАД безопасен и ефективен!

Няма коментари :

Публикуване на коментар