loading...

понеделник, 2 декември 2019 г.

Нов скандален строеж в "Дружба", с подкрепата на Ивайло Цеков и Лорита Радева

Поредният разрешен от скандалния герберския кмет - Ивайло Цеков "законен" строеж в досегашна зелена площ. В предишния план отреждането на тези 10 дка беше за детска градина (която не беше построена, а на мястото имаше футболни врати и ритахме футбол).
Става въпрос за строеж в "Дружба" 1, зад блока на "Контракт Сити".

След промените е извършена реституция на земеделски земи, както и продажба на общинските части от терена, предложена от кмета на район Искър (Й. Томов).

Сегашният пък кмет застана зад интересите на инвеститорите, които искат да строят и не подкрепи исканията на мен и на стотиците граждани от съседните блокове, които искахме тук да не се строят нови блокове. Мнозинството от ГЕРБ в Столичния общински съвет (вкл. общинската съветничка от ГЕРБ Лорита Радева) гласува да има "законно" ново строителство.


Много от съкварталците гласуваха за преизбирането на сегашния кмет за трети мандат, което ограничава възможностите ни да се противопоставим на новото строителство и да проверяваме дали се спазват законите при проектирането, издаването на разрешения за строеж и при самото строителство.

Въпреки ограничените възможности трябва да продължим борбата за запазване на жизненото ни пространство от презастрояване!

Няма коментари :

Публикуване на коментар