Борис Цветков, БСП: Има 18 записа, на които кандидат-кмет на ГЕРБ се договаря с ромски тартори!

Истински фурор в управляващата партия предизвика социалистът Борис Цветков, който обяви, че има записи, на които се вижда как кандидат-кметът на ГЕРБ за столичния район "Искър" се договаря с ромски тартори. Цветков бе кандидат на БСП за района.

Ако аз съм на мястото на сегашния кмет, бих поискал отваряне на документите и броене на бюлетините, категоричен е червеният претендент за столичния район "Искър".

Социалистите настояват за повторно броене на бюлетините в три столични района - "Искър", "Люлин" и "Красна поляна".
Цветков внася в Министерски съвет (МС), Столичен общински съвет (СОС) и Министерство на вътрешните работи (МВР) декларация и видеозаписи от балотажа, на които според него кандидатът на ГЕРБ Ивайло Цеков контактува, организира и координира дейности с тартори на роми и криминално проявени лица, съобщава Дарикнюз.бг.
„През целия изборен ден кандидатът за кмет на ГЕРБ е контактувал с известни на органите на реда, а и на самия кв. „Дружба”, лица с характерни имена Боци, Черния и т.н, каза Цветков и продължи: „Според Общинската избирателна комисия разликата е само 114 гласа. Открихме няколко протокола, например в 17 секция гласувалите с невалидна бюлетина за Борис Цветков са половината в сравнеие с целия друг район”, каза още социалистът.

Декларацията на районния съвет на БСП „Искър” е с много ясни искания. Първото е до премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов – да се разграничи, както досега го е правил, от такива действия на свои кандидати. Премиерът има своя механизъм политически и държавен, който вече го е прилагал по отношение на Цвета Авджиева.

Второ – да се спре клетвата на избрания кмет Ивайло Цеков.

„Ако Борисов не го направи по някакви причини и не се разграничи от собствения си кандидат, това ще означава, че той и Фандъкова са поръчители, че го закрилят. Припомням, че в нашия район членува и бившият министър Валентин Радев. Това означава, че полицията не случайно не е открила никакви нарушения. За сметка на това се съсредоточи върху Несебър и други по-далечни от София прояви.

Явно негативните практики съществуват само извън столицата и за опоненти на ГЕРБ. Ако Борисов не се разграничи искам да го предупредя, че този кмет, ако се закълне утре, той тръгва с много голяма сянка на съмнение”, предупреди Борис Цветков.

Кметът на район „Искър“ от ГЕРБ Ивайло Цеков каза, че е омерзен от обвиненията, които бяха отправени спрямо него за купуване на гласове. „Свидетели сме на манипулации и внушения от всякакъв тип“. 

Той отрече да е говорил с когото и да било за покупката на гласове. И се закани да защити името си в съда.

Червените бяха близо до победата в три столични района - "Искър", "Красна поляна" и "Люлин".

В "Искър" Ивайло Цеков от ГЕРБ победи социалиста Борис Цветков със само 114 гласа преднина.

В "Красна поляна" подкрепеният от БСП кандидат за районен кмет Георги Миланов отстъпи с 566 гласа на победителя от ГЕРБ Иван Чакъров. Недействителните бюлетини обаче са 787.

В "Люлин" между победителя от ГЕРБ Милко Младенов и Мая Александрова, кандидат за районен кмет от БСП, разликата е 2311 гласа.

www.epicenter.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар