loading...

вторник, 26 ноември 2019 г.

Иновационен лагер в 108-мо училище

В Световната седмица на предприемачеството108. СУ „Никола Беловеждов“ с директор Ваня Джурова организира иновационен ученически лагер. Иновационният лагер се провежда по формат на организацията „Джуниър Ачийвмънт-България“ и като обмен на иновативни практики по проект „Иновации и действие“.
Събитието се проведе съвместно с ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Карнобат.

Иновационният лагер се организира всяка година от 2011 г. досега от 108. СУ в район „Искър“ в Световната седмица на предприемачеството. 

Казусът, по който трябваше да работят този път участниците беше свързан с националната кампания „Капачки за бъдеще“, чрез която се събират пластмасови капачки, с рециклирането на които се подпомага закупуването на кувьози за болници в страната. Отборите трябваше да предложат друга публична идея с екологично-социална насоченост, която би вдъхновила общността.
 Участниците бяха разпределени в шест отбора.

Шестте отбора работиха четири астрономически часа по зададения казус, като имаха право да използват интернет за справки (но не и за преписване, за да развият идеите си, които можеха да бъдат представени чрез презентации, снимки, игра, поведение на сцената и др.
Ментори им бяха представители на „Джуниър ачийвмънт“ и 12-класници от 108. СУ. Част от журито беше Мита Георгиева, научен консултант по програми и проекти на "Джуниър Ачийвмънт".

Няма коментари :

Публикуване на коментар