loading...

сряда, 1 март 2017 г.

"Сдружение Азбукари" и Българи за България подкрепят протеста на дружбенци

Расте обществената подкрепа към протестите в "Дружба" 2. "Сдружение Азбукари" и гражданската платформа Българи за България подкрепят недоволните жители на квартала, които настояват за отварянето на пешеходния достъп между "Дружба" 2 и "Дружба" 1. Двата столични квартала нямат нормална връзка помежду си от 7 декември миналата година. Тогава частно лице затвори алеята, която се ползваше от хората в продължение на повече от 30 години.

Пътят попада в частен имот, като от тогава досега никой от местната власт не е сметнал за нужно да предупреди дружбенци за опасността от затварянето на пътя.

Собственикът на имота близо три години строеше сграда, като пътят в имота му не беше затворен, но това се промени в началото на декември миналата година, явно за да няма протести докато още строи. Сега нито общината, нито държавата са в състояние да помогнат на хората от „Дружба“ 2 и „Дружба“ 1, което поражда сериозно социално напрежение. Дружбенци настояват за нов подробен устройствен план, който да им позволи преминаването по стария път.

Няма коментари :

Публикуване на коментар