loading...

четвъртък, 2 март 2017 г.

Десетки населени места се включват в инициативата "Пробуждане с хоро" на 3-ти март


Десетки населени места в страната и чужбина се включват в най-патриотичното и позитивно събитие за годината "Пробуждане с хоро". То ще се проведе на Националния ни празник 3-ти март. Общо 28 населени места и много градове в чужбина ще се включат в събитието, като на място организират хорА. Инициативата се организира от „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“. 

На Националния ни празник ще се извият кръшни хорА в София, Плевен, Варна, Русе, Сливен, Шумен, Стара Загора и др. Много българи са разпространили инициативата и в чужбина - САЩ, Англия, Франция, Испания, Италия, Сърбия и др. Там нашите сънародници също са част от каузата "Пробуждане с хоро". Така инициативата се превръща в позитивна лавина и обхваща родолюбивите българи у нас и в чужбина.

В София патриотичното събитие ще бъде в парк „Заимов“ от 12 часа. За доброто настроение ще се погрижат танцов клуб "Витоша", "Тъпани и гайди", "Да танцуваме заедно", фолклорният изпълнител Ана Мария Трайкова и певицата Галияна Арсова. За първи път ще бъде изпята песента "Аспарух" от фолклорния изпълнител Веселин Василев. Тя е посветена и написана специално за новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, който ще бъде презентиран скоро. Ще има още много приятни изненади за малки и големи. Очаква Ви изобилие от подаръци, знаменца, стикери и надиграване за бутилка вино от плодородната българска земя - "Една Българка". Част от изненадите са плакати и 10 комплекта от патриотичното образователно помагало "Букварино".

Цвета Кирилова
"Елате на хорото, за да поставим началото на националното ни единение. Нека покажем красотата на фолклора, темперамента и позитивната емоция на българина. Да докажем, че имаме славно минало и трябва да се гордеем с него. Смайвали сме много пъти света, ще го смаем още веднъж", заяви Цвета Кирилова - председател на „Сдружение Азбукари“. 

Още за проекта „Българи за България“:

„Българи за България“ е гражданска платформа, обединяваща родолюбиви Българи у нас и по света, които работят за достойна и просперираща България. Организацията си поставя за цел издигането на българския национален дух, чрез съживяване и популяризиране на българските традиции и завръщане към изконните български ценности. Ние, „Българи за България“, работим за издигане и поддържане на българското национално самочувствие, като разкриваме и популяризираме истината за значимостта на нашия народ за изграждането и развитието на съвременната цивилизация. По пътя на постигане на просперитет на нацията, водеща е Духовността! Нека всички Българи се пробудим за добруването на България и покажем на света силата на Българския дух!


БЪЛГАРИ за БЪЛГАРИЯ

Няма коментари :

Публикуване на коментар