loading...

понеделник, 20 март 2017 г.

Пореден протест в „Дружба“ 2


На 22 март (сряда) от 18.00 часа дружбенци излизат на осми протест заради затворения път до "Дружба" 1. Недоволните жители на квартала се събират пред заградената пътека.

Към протестиращите вече се присъединиха и жители на "Младост", "Гео Милев", "Красна поляна". "Сдружение Азбукари" и гражданската платформа "Българи за България" също подкрепят справедливите искания на дружбенци.

Началото на протестите беше поставено на 21-ви декември 2016 г., но и досега алеята продължава да е затворена. Въпреки че собственикът на имота писмено обеща, че ще бъде отворена на 20-декември. Това не се случи и протестите стартираха на следващия ден. 

"Местната власт в момента се занимава с партийна агитация, а не защитава интересите на дружбенци, които им плащат заплатите. Няма да се примирим с това и няма да свикваме да обикаляме километри, за да стигнем от втора до първа част в Дружба", заяви д-р Николай Георгиев от Обществения съвет на Дружба 2.

От своя страна главният координатор на "Сдружение Азбукари" - Яна Трендафилова коментира, че е недопустимо местната и държавна власт да не могат да осигурят нормален пешеходен достъп на хиляди хора живеещи в столичен квартал.

"Ние от „Българи за България“ смятаме, че в случай на нарушени граждански права, гражданите имат право на справедлив протест. Подкрепяме протеста, организиран от Обществения съвет на Дружба 2, като форма на граждански натиск върху институциите", заяви Цветомир Николов от "Българи за България".

Няма коментари :

Публикуване на коментар