loading...

петък, 3 февруари 2017 г.

Шофьорът, който започна протеста е уволнен




Заповед за дисциплинарно уволнение е била връчена днес на Веселин Голевски, който започна протеста в гараж “Дружба” в понеделник и единствен застана пред камерите, за да говори за условията, при които работят шофьорите на автобуси в столичния градски транспорт.
Още във вторник, Голевски подал писмена молба за провеждане на общо събрание в петък от 11 ч., на което ръководството и работниците да обсъдят проблемите. Той така и не получил отговор, а сутринта преди очакваното събрание бил повикан, за да получи заповедта си за уволнение.

"Днес е един тъжен ден за синдикалното движение и за трудещите се в столичния градски транспорт! Уволниха един млад човек Веселин Голевски, шофьор без никакви нарушения до сега, който се трудеше в България, а не избяга като много негови връстници. Постави болни нерешени проблеми, не срещна разбиране от призваните да ги поставят и решат синдикални представители и ръководство на фирмата. Борбата за решаването на поставените проблеми и за правото на труд, нормални условия и справедливо заплащане продължава", заяви общинският съветник Борис Цветков.

Няма коментари :

Публикуване на коментар