loading...

петък, 10 февруари 2017 г.

Общественият съвет на Дружба 2 сезирана ДНСК за проблемния строеж

Общественият съвет на Дружба 2 сезирана ДНСК за проблемния строеж в квартала, който лиши дружбенци от пешеходен достъп до "Дружба" 1. В началото на декември миналата година кварталите останаха без пешеходен достъп, заради слагането на ограда на имота, който се намира до "Аквахим".

Там алеята свързваше двата квартала, като прави достъпът до спирки за градския транспорт, магазини и аптеки по-лесен.

След затварянето й жителите на двата квартала трябва да обикалят около 800 метра, за да свършат ежедневната си работа. Те трябва неправилно да минават през булеварда, за да стигнат от единия до другия квартал.

Ето и целия текст на сигнала:

ДО
        инж. Милка Гечева
Началник на ДНСК
арх. Юлия Дъбова
Началник на РО НСК София
арх. Влади Калинов
Директор на дирекция „ОСК“
Копие до: г-жа Йорданка Фандъкова
Кмет на Столична община
Арх. Здравко Здравков
Главен архитект на Столична община



Уважаеми дами и господа,

Обръщаме се към Вас с настояване да разпоредите и осъществите всички необходими проверки според правомощията Ви на извършеното и извършващото се строителство в УПИ ІІ-792,2301 (бивши УПИ ІІІ-792 и УПИ ІІ-792), кв.5 м. „Комуникационна връзка между жк „Дружба“ І ч. и жк „Дружба“ ІІ ч.“ за спортна зала, КОО и трафопост. Очакваме от Вас да проверите дали са спазени отстоянията – 3 метра от оградата, отделяща имота от съседния имот на Аквахим (УПИ ІV-797), дали не са засегнати зоните за инженерна инфраструктура (от страната на бул. „Цветан Лазаров“ и от страната на улицата между УПИ ІІ-792,2301 и Кауфланд), дали са спазени всички отреждания и изисквания при подготовката и извършваното строителство и дали има някакви други нарушения и/или разминавания.

Извършваните строителни работи, заграждането на използван от над 30 година пешеходен достъп, липсата на точна и навременна информация предизвика огромно недоволство на хиляди потърпевши хора. Прекъснатият пешеходен достъп предизвика протест на граждани, подписка на над 1200 граждани в подкрепа на исканията и 6 протеста, отразени от медиите.

Представители и експерти на Обществения съвет на жк „Дружба“ 2 имат готовност да участват и да присъстват при извършването на проверките и по документи и на място. Ето защо Ви моля да бъдем своевременно уведомени за предприетите действия в защита законността и на обществения интерес.

Няма коментари :

Публикуване на коментар