loading...

петък, 6 януари 2017 г.

18-годишен извади кръста от езерото в Дружба (ВИДЕО)

Около 20 младежи се осмелиха и скочиха в ледените води на езерото в квартал Дружба в София, 18-годишният Никола Божилов успя да хване кръста.

Трети път, за щастие - този израз важи за 12-окласникът Никола, който успя да извади кръста от ледените води на езерото в столичния квартал Дружба, след като предишните две години не успя да се пребори за светинята. И този път студеното време не спря младежите да скочат за здраве в ледените води на езерото. Според православния календар на този ден ознаменуваме кръщението на Исух Христос от Йоан Кръстител във водите на р. Йордан. В този момент от небете се чул глас: "Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоговение." След като хвана кръста 18-годишният Никола Божилов, освен на себе си пожела здраве и благоденствие и на всички негови близки и приятели.

Никола Божилов: "Само като влезете е студено, иначе после е добре. Сега ми е топло иначе, си нямата на представа. Пожелавам успех на всички и на които се хвърлиха за кръста и спазиха традицията".

Никола бе един от най-младите, които скочиха за кръста. Най-възрастният, които скочи за 33-ти път за здраве във водата, бе дядо Тодор от Самоковско на 73 години.
Тодор Дишлийски: "От 1995 година децата ги водим на Орлов мост. Там се къпахме на Йордановден. Бяха четири аз бях петият. След това дойдохме тука от 4 на 5 на 8 на 10 и сега виж колко много деца".

ВИДЕОТО ВИЖТЕ ТУК

Няма коментари :

Публикуване на коментар