loading...

петък, 25 декември 2015 г.

Позицията на "Кауфланд" относно везните

Сайтът на Дружба www.drujba2.blogspot.com публикува и позицията на "Кауфланд" относно скандала с правилното измерване на продукти продавани в хипермаркета.
Във връзка с публикуван видеоматериал в социалните мрежи с невярно съдържание, в който се твърди, че Kaufland България лъже своите клиенти чрез везните в хипермаркетите си, бихме искали да Ви предоставим нашето становище по темата.


Категорично можем да заявим, че везните в Kaufland са напълно коректни при измерването на стоката. Всяка година от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор се извършва проверка, след което всяка везна се маркира с холограмен стикер за изправност. 

След появата на видеоматериала с невярно съдържание в публичното пространство бе организирана допълнителна проверка на място. На нея присъства представител на фирма „Булнекс“ - партньор на Kaufland при подръжката на везните за всички хипермакети в страната. След нея бе установено, че везните са напълно изправни и премахването на подложката води до неверни показания при претегляне на един и същ артикул. 

За да стане ясно на масовия потребител, трябва да се поясни, че при премахването на подложката, везната вече не е тарирана или с други думи не е занулена. Тя започва да измерва с минусови стойности, като тази минусова стойност реално е теглото на подложката.

Няма коментари :

Публикуване на коментар