loading...

вторник, 3 ноември 2015 г.

Ивелина Василева: Работата на Младежкия воден парламент може да бъде един добър пример (ВИДЕО+СНИМКИ)

Работата на Младежкия воден парламент може да бъде един добър пример за Народното събрание, каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева по време на закриването на петата парламентарна сесия на Младежкия воден парламент.

Министър Василева поздрави младежите за тяхната работа. „С много сантименти всички ние, представителите на Министерството на околната среда и водите и колегите ни от Басейновите дирекции, Националните паркове и Изпълнителната агенция по околна среда, следим вашето развитие. Аз бях част от създаването на организацията и се радвам, че тя се разширява, разгръща се и навлиза в европейски и световни органи.

За нас това е много важно, защото чрез Вас ние утвърждаваме реномето на всички в България, които целенасочено и устремено работят за това да се повишава екологичната култура, осведомеността и да се участва в политиките, които се правят за интегрираното управление на водите “, обърна се министър Василева към младежите.

Събитието се състоя в АКВАХИМ в Дружба 2.

Петата парламентарна сесия на Младежкия воден парламент се проведе под мотото „Управлението на водите е и наша отговорност“. В нея взеха участие младежи от Белово, Крумовград, Пловдив, Стара Загора, Челопеч, Хасково, Панагюрище Банско, Благоевград, София, Враца и Лом. В рамките на два дни те са обсъждали и обогатявали своите знания в областта на управлението и опазването на водите и водните екосистеми заедно с експерти от Басейновите дирекции, АКВАХИМ АД, УНСС и НП „Пирин”.

Няма коментари :

Публикуване на коментар