loading...

понеделник, 2 ноември 2015 г.

Министър Ивелина Василева идва в Дружба 2


От 11.00 часа в конферентната зала на АКВАХИМ АД, гр. София, ж.к. Дружба 2, бул. „Проф. Цветан Лазаров” N 83, министърът на околната среда и водите ще закрие петата парламентарна сесия на Младежкия воден парламент. Това съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

В рамките на два дни, от 31 октомври до 2 ноември младежи от Белово, Крумовград, Пловдив, Стара Загора, Челопеч, Хасково, Панагюрище Банско, Благоевград, София, Враца и Лом, заедно с експерти от Басейновите дирекции, АКВАХИМ АД, УНСС и НП „Пирин”, дебатираха и обогатяваха своите знания в областта на управлението и опазването на водите и водните екосистеми. 

Младите еколози приеха програма на екоклубовете за участие в инициативи, свързани с основните екологични дати от еко-календара на МОСВ. 

Младежкият воден парламент в България е част от Европейския и Световен младежки воден парламент и е израз на интереса и желанието на младите хора в България да бъдат информирани и активно да участват в процеса на опазване на водите и водните екосистеми. Целта на заседанията на Младежкия воден парламент /МВП/ е да мотивира и подпомага дейността на училищните и студентските организации в областта на опазване на водите и водните екосистеми, както и да допринесе за формиране на активна гражданска позиция в областта на опазване на околната среда.

Няма коментари :

Публикуване на коментар