loading...

четвъртък, 8 октомври 2015 г.

Малцинствата крещят и недоволстват, потънали в собствен сос на неграмотност

Десетки години инвестиции от джоба на данъкоплатеца в малцинствата! Толкова пари се изляха в имагинерната философия за правата и защитата им, притежавани и без това по презумпция. Все страдат от права, които никой, никога не им е отнемал.


Крещят и недоволстват, потънали в собствен сос на неграмотност, изразявайки така благодарността си за сериозната инвестиция в бъдещето им - обезпечено, но нежелано образование и жадувани социални придобивки, щедро течащи от джоба на българина. Все мрънкат, че права нямат, а досещате ли се, че никой не им ги е отнемал? Никога!
Невежеството на една група хора и алчността на друга оформят взривоопасна смес, която къкри като врящ боб в тенджера под налягане.

Всеки човек има задачата да се бори за собственото си личностно усъвършенстване в живота, за да се включи активно в социално - икономическия организъм. Това е общовалидно правило и не подлежи на коментар. Раждаш се, растеш, учиш /обучението, което предлагаме, ние данъкоплатците в България, е безплатно/, работиш и търсиш милиони начини сред трудностите да успяваш и да произведеш от себе си качествена добавена стойност в икономическия андронен колайдер.

Стартът е равен за всички. Обаче все още някои стоят в умствен застой и смятат, че имат основание да ги смятат за Божествена частица. В тази връзка не виждам причината на една или друга малцинствена група неспирно да поднасяме обгрижваща патерица под гръмкия претекст, че не били интегрирани. Е колко време и усилия още?

Че кой да ги интегрира, ако те САМИ не проявят воля и старание да се интегрират? Това е въпрос на ЛИЧНА воля и личен ИЗБОР. Как така насила ще интегрираме нещо, което с рождението си има пълноценни, пълнозначни и равностойни права с останалите да покаже най-доброто от себе си в житейското си функциониране?!

 И така квазипесента се лее десетилетия, подплатена добре финансово, за да стартира отново и отново. Инвестиция в идеята едни да се оплакват от постоянен недоимък на права, а други от липса на свободи. Иначе нито сме във война, нито някой им пречи да докажат себе си, дори когато афишират фалшиво, че тачат символа - Райна Княгиня. Не посмяха дори и да докоснат знамето й, камо ли да ги видим на шествия по празници или с националния трибагреник в ръцете си. Иначе щекотливо приспиват наивниците, че байракът бил и техен...Ваш е...ама...

Да се смее ли човек, да плаче ли, като слуша тази подменена отровна песен. И всичко това под слогана - "...за права и свободи". И дори по това театрално време нито едните, нито другите и дума не обелват за ЗАДЪЛЖЕНИЯ. Задълженията са за тези, които им търпят примиренчески изцепките, с уговорката, че работа на данъкоплатеца е да мълчи и да носи на гърба си и невежия, и хитрия.

Та дойде време като данъкоплатец да разбера, къде отидоха парите за интеграция на малцинствата три десетилетия и то без никакъв видим успешен резултат. Не ме интересуват разсъжденията на някои, фокус групите, анкетите и цифрите на хартия. Искам да зная на практика какво е свършено?

С теорията дотук!
Може ли милиарди да се наливат в една бездънна яма и оттам да не прозират никакви признаци на живот? То са стратегии, анализи, системи, концепции, наблюдения, мониторинг - все за едно и също става дума, добре че българският език е богат на синоними, пък и за по-широк обхват на дейностите и чуждици прибавяме.
И всъщност питането ми е, къде е НАЦИОНАЛНИЯТ ОТЧЕТ в писмена и електронна форма за извършеното от правителствата в държавата за интеграция на малцинствата?

Колко финансови средства е заплатил българинът за "интервенцията", извинете - интеграцията и на какво основание на едни се делегират повече права от всеки друг гражданин, след като има не само РАВЕН СТАРТ с първото вдишване на въздух, но има и НЕРАВНО ТРЕТИРАНЕ!
Не може един да лежи необразован, а училищата празни да го чакат с умиление, за което плащам с данъците си!

Не може да стои на социални помощи с години, за което плащам с данъците си!
Не може да деградира интелектуално, да се превръща в безделник и да плащам личния му отказ от еволюция с данъците си!

Не може да не умее да пише, да чете и да не говори български език и да има налудничави претенции, които да осребрявам с данъците си!
Не съм чула и видяла в САЩ някой да си позволява лукса да НЕ може да говори английски език, камо ли да има претенции да упражнява правата си на турски например.

И, ако все пак някой психопат реши да ми внушава, че поредният транш, който държавата е подготвила да инжектира отново в ромите, е от европейски средства с частично наше участие, нека знае, че БЕЗПЛАТНИ пари от Европа няма! Всичките идват от данъкоплатците. Нашата ежегодна вноска в касата на Европа е солидно перо, което покрива разходите и по тази програма! И никак НЕ забравяйте, че кинтите са пак от нашите данъци!

Цвета Кирилова, председател на "Сдружение Азбукари"

Няма коментари :

Публикуване на коментар