loading...

събота, 1 август 2015 г.

Ограничен достъп до новата метростанция Дружба 2 (ВИДЕО)

Повредени асансьори в столичния квартал “Дружба” затрудняват достъпа до метрото на инвалиди и майки с колички. За това алармираха зрители на БНТ2, според които съоръженията не работят повече от седмица.

В квартала има метро от три месеца, а проблемите вече са факт. От това се възмущава Миглена, за която единственият приемлив и безопасен начин за придвижване в столицата е подземната железница.

“Проблемът е много прозаичен, битов проблем, но все пак създава неудобство на страшно много жени като мен, майки с детски колички.  Какво беше моето учудване миналата седмица, когато се опитах да ползвам метрото и този асансьор не работеше. Аз реших, че щом този не работи, работи следващият, който е по средата между 1 и 2. Оказа се, че и той не работи и аз трябваше да стигна до “Дружба 2″, разказва потърпевшата.

ВИДЕОТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Сериозен проблем за Миглена е и липсата на всякаква друга алтернатива за достъп до метровлакчетата, тъй като няма ескалатор, отвеждащ до пероните. В дните, когато няма асансьор, майката вдига количката на ръце и изминава над 20 стъпала. До тази мярка стига, когато реши да не изминава разстоянието от “Дружба 1″ до “Дружба 2″ и да си спести слънчев удар, особено в горещите часове на деня.

Потърсихме обяснение от дружеството, стопанисващо подземната железница.  “Единият асансьор вече работи. Той беше повреден от пътно-транспортно произшествие на 2 юни, при което беше счупено едното стъкло, част от мраморния бордюр, нанесени бяха повреди и в електрониката. Днес производителят го възстанови. Уверението на производителя е, че през другата седмица ще бъде пуснат и другият асансьор”, каза инж. Румен Стоянов от “Метрополитен” ЕАД.

От компанията обясниха, че по договор с фирмата, която поддържа асансьорите и ескалаторите в столичното метро, възникнали повреди се отстраняват в рамките на час, а по-сериозните – в най-кратък възможен срок.

Няма коментари :

Публикуване на коментар