loading...

неделя, 15 февруари 2015 г.

Темида остави в ареста двама от обирджиите от жк. Дружба

Софийски градски съд (СГС) остави в ареста двама от обирджиите от ж.к. „Дружба" и пусна на свобода третия.

Въоръжените 22-годишният Емил Адемов, 24-годишният Георги Лалчев и 31-годишният Милен Ангелов бяха задържани след преследване на 12 февруари от полицаи от 8-мо РПУ в столицата, след като са обрали оборота в размер на 451 лева на денонощен магазин за алкохол и цигари. Тримата задържани, всички от които са били осъждани преди, са с повдигнати обвинения за извършване на престъпление от общ характер, като Адемов и Лалчев отговорят за съучастие, а Ангелов за помагачество.

Служебният защитник на Адемов, който в момента е в изпитателен срок по присъда за друг грабеж, обяви, че клиентът му заслужава да получи домашен арест като мярка за неотклонение, тъй като така ще се постигне целта да бъде изолиран от обществото и ще може да сътрудничи на разследващите органи.

Домашен арест бе поискан и за съучастника му Лалчев с мотив да му се даде възможност да осъзнае стореното от него в една домашна обстановка, където да разсъждава над случилото се.

Подсъдимият Ангелов пък се опита чрез служебния си защитник да убеди съдиите, че изобщо не е знаел, че бива замесен в обир. Според показанията му той е закарал приятелите си до денонощния магазин и останал при колата, като изобщо не е имал представа, че двамата са били въоръжени и че са възнамерявали да извършат престъпление. Докато ги чакал, разхождайки се спокойно около автомобила си, той бил задържан от служители на 8-мо РПУ.

Според защитата му в показанията му после мистериозно се появил послепис, че приятелите му са носили оръжия и са отивали да ограбят магазин. В крайна сметка съдът реши, че спрямо Ангелов няма събрани доказателства, че е съпричастен към извършеното престъпление, тъй като не е извършил престъпни действия и в автомобила му не са намерени вещи, които да го уличават в каквото и да е.

Обвинението срещу него беше счетено за процесуално неиздържано, а показанията му изобщо не бяха приети, тъй като не са правени пред защитник.

Другите двама задържани ще останат в ареста поради тежестта на стореното. Срещу Лалчев има и допълнително обвинение, а именно опит за убийство, тъй като напускайки магазина с оборота, двамата с Адемов са били видени от свидетеля Димитър Господинов, който се опитал да ги спре и в отговор Лалчев е стрелял срещу него. Той е произвел поне 2 изстрела на разстояние от 3 до 5 метра, което ясно сочи, че е бил наясно, че можел да увреди Господинов и че е целял именно това.

Решението на СГС подлежи на обжалване пред апелативни магистрати в тридневен срок и ако двамата, които остават в ареста, решат да прибягнат до по-горна инстанция, то мярката им ще бъде разглеждана на 19 февруари 10 часа.

Няма коментари :

Публикуване на коментар