loading...

вторник, 2 декември 2014 г.

До 3 минути ще идва метровлакът догодина

Интервалът на столичното метро в пикови часове ще бъде скъсен през 2015 година, съобщи изпълнителният директор на „Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

Сега влаковете идват на всеки 3,5 мин., а догодина ще са на всеки 3 мин. в най-натоварените часове на деня, каза Братоев по време на форум на тема „Строителството през 2015 г. – перспективи и предизвикателства. Възможностите през новия програмен период 2014 – 2020“, предаде "Фокус".

Разширението на подземната железница върви по план и се очаква да бъде изпълнено в срок до април догодина. В двата участъка - до летището и до Бизнес парка, ще бъдат разкрити общо 7 нови метростанции.

„Участъкът до летището в момента е изпълнен на 84%, очакваме до края на годината изпълнението на строителството му да прехвърли 90% и да останат повече монтажни работи, изпитания, настройки на апаратура, което ще се прави януари, февруари, март месец 2015 г.”, каза инж. Братоев.

Той обясни, че вторият участък, до Бизнес парка, е завършен на 78%, но крайният срок за завършването му е един месец по-късно. Той е дълъг 3 км и включва три подземни метростанции.

Няма коментари :

Публикуване на коментар