loading...

понеделник, 15 септември 2014 г.

Вижте цената за доизграждането на ул. "Обиколна"

На 12 септември отвориха ценовите предложения на участниците в търга за доизграждане на ул. "Обиколна", рехабилитацията бул. "Бъкстон" и избор на консултант и строителен надзор на двата обекта, обособени съответно в позиция 1, 2 и 3.

За позиция 1: "Доизграждане на ул. "Обиколна" от бл. 211 до бул. "Копенхаген", жк "Дружба 2", район "Искър", отвориха офертите на 5 от 6 компании. Отпадна "СК 13 - Пътстрой". Най-висока цена предложи "Агромах" ЕООД - 4 224 418 лв., компанията събира и най-много точки от срок и техническа оценка - 47.11. Най-ниска е цената на "Пътища и съоръжения" ЕАД - 2 381 721 лв., точките й от срок и техническа оценка са 45.3 (виж таблицата за позиция 1, още за проекта - в бр. 31).

За позиция 2: "Рехабилитация на бул. "Братя Бъкстон" в участъка от бул. "Тодор Каблешков" до бул. "Цар Борис ІІІ" отвориха офертите на само на "Страбаг"АГ, Австрия, която получи 50 точки и даде цена 2 543 885 лв. "ИСА 2000" отпадна.

За позиция 3: Оценка на съответствието с комплексен доклад и строителен надзор на двата обекта, до отваряне на оферти бяха допуснати и трите участника. Най-много точки от техническа оферта събра "ВМЛ Консулт" ЕООД, компанията даде и средната цена - 108 120 лв. Най-висока е цената на "Консултантска инженерна група" ООД - 137 400 лв., което събра 16.80 точки от техническа оценка. Точно толкова получи и "Софинвест" ЕООД, но то предостави най-ниската цена - 92 760 лв. (виж таблицата за позиция 3).
Комисията следва да вземе решение до 17 декември. Според председателя Кристиян Димитров ще бъде направена проверка дали офертите не са с 20% над или под средната на останалите.

В рехабилитацията на бул. "Братя Бъкстон"

е предвидена реконструкция на пътното платно и тротоарите и подмяна на паважа с асфалтобетонова настилка, изграждане на велотрасе, обновяване на съществуващите зелени площи, подмяна на настилката на пътеките, водещи към блоковете от източната страна на булеварда, реконструкция на светофара на кръстовище бул. "Цар Борис ІІІ" и бул. "Братя Бъкстон". При пешеходните пресичания и входовете към прилежащи имоти са предвидени понижения на бордюрите, а за всички кръстовища - тактилни ленти.

Проектът
е разработен от "София проект" с директор инж. Стефанка Брадварева.

Пътни работи
Предвижда се реконструкция на пътното платно и тротоарите, изграждане на велоалеи, обновяване на съществуващите зелени площи, подмяна на настилката на пътеките, водещи към блоковете от източната страна на булеварда. Съществуващата паважна настилка се разваля и се предвижда асфалтиране на булеварда. Дължината на работния участък е 688 м от бул. "Тодор Каблешков" до бул. "Цар Борис ІІІ". Габаритът на булеварда се запазва по съществуващото положение. Широчината на пътното платно е 9.0 м. То е двупосочно с по една лента за движение от 4.5 м във всяка посока. Тротоарите са с широчина от 3.25 м до 6.60 м, като в тях са проектирани две еднопосочни велоалеи с широчина по 1.50 м. Предвидени са уширения на пътното платно за спирките на градския транспорт и джобове за контейнерите за битови отпадъци.

Водоснабдяване
По бул. "Братя Бъкстон" преминава етернитов водопровод ф250 и ф200 (на 65 г.) с трасе в зелената площ на изток от тротоара. Не е възложен проект за нов уличен водопровод, тъй като по булеварда се предвижда рехабилитация на пътната настилка и тротоарите. По тази причина са подменени само двете съществуващи напречни водопроводни връзки ф100 ет. Подмяната е с тръби и фасонни части ф110 от полиетилен висока плътност.

Отводняване на пътното платно
За отвеждане на дъждовните води от пътните платна са проектирани 30 улични оттоци - 11 от тях са единични, а 19 са двуставни.

Улично осветление
Ще се реконструира светофарната уредба на кръстовище бул. "Цар Борис ІІІ" и бул. "Братя Бъкстон", като се направи новото геометрично решение на кръстовището. За управление на осветлението ще се монтира нов приемник за радиоканално управление на мястото на съществуващото.

Електроснабдяване
За да се реконструират съществуващите кабели, е необходимо да се оформят новите тротоарни ивици и в тях да се изградят новите тръбни мрежи.
За отводняване новата тръбна мрежа ще се изгради с наклон 1 %.

Телекомуникации
Ще бъде изградена нова телефонна мрежа в западния тротоар на бул. "Бъкстон". Ще се направи пресичане на бул. "Бъкстон" с 4 ПВЦ тръби ф110 мм. Ще има ново пресичане с 12 ПВЦ тръби ф110 мм на бул. "Цар Борис ІІІ".

Ландшафтна архитектура

Проектното решение предвижда засаждане на 88 широколистни видове от І и ІІ величина. От тях 81 са разположени като редови тротоарни дървета, а 7 - в тангиращите на тротоара зелени площи. Поради наситеността на източния тротоар с подземни комуникации новопроектираните широколистни дървета се разполагат на на западния тротоар. Те са разположени в посадни места до уличния бордюр, окантени с настилкопрeдпазител(бетонова ивица), която насочва корените на дърветата в дълбочина.

Милена ВАСИЛЕВА, stroitelstvo.info

Цени и технически оценки за позиция 1
Участник Техническа оценка в точки Цена* с ДДС в левове
"Щрабаг" ЕАД, България 44.56 2 674 917
"Пътища и съоръжения" ЕАД 45.3 2 381 721
"Трейс груп холд" АД 43.8 2 437 192
"Агромах" ЕООД 47.11 4 224 418
"Пътища Пловдив" АД 44 3 828 059
*Цените са в включени 10% за непредвидени разходи

Цени и технически оценки за позиция 3
Участник Техническа оценка в точки Цена* с ДДС в левово
"Консултантска инженерна група" ООД 16.8 137 400
"Софинвест" ЕООД 16.8 92 760
"ВМЛ Консулт" ЕООД 20 108 120
*Цените са в включени 10% за непредвидени разходи

Проектанти
Част "Геодезия" - Н. Касабов
Част "Пътни работи" - инж. Р. Наумова
Част "Конструкции" - инж. Т. Пенева
Част "Отводняване" - инж. Т. Иванова
Част "Водоснабдяване" - инж. Н. Метаксов
Част "Електроснабдяване" - инж. Д. Димитрова
Част "Телефонизация" - инж. Ст. Чаушева
Част "Улично осветление" - инж. Цв. Пейчева
Част "Ландшафтна архитектура" - ланд. арх. Екатерина Антова
Част ПБЗ - инж. Л. Тризлинцева
Част ПБ - инж. Л. Тризлинцева

Няма коментари :

Публикуване на коментар