loading...

сряда, 13 август 2014 г.

Йорданка Фандъкова благодари на "Сдружение Азбукари"

Кметът на София Йорданка Фандъкова изпрати благодарствено писмо до "Сдружение Азбукари", научи Livenews.

"Приемете поздравленията ми за усилената работа, която "Сдружение Азбукари" извършва през последните години във връзка с различни обществено значими каузи в цяла България", пише в писмото.

Кметът на София благодари на организацията ползотворното сътрудничество.

„Сдружение Азбукари" е неправителствена организация, подкрепяща интеграцията на деца и младежи със специални нужди. Работи за развитието на надарени деца, които прославят страната ни зад граница със спортни, музикални и творчески постижения. Най-големият реализиран проект от сдружението е изграждането на първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности. Откриването й даде възможност на стотици деца в град София с различни физически увреждания да могат да играят заедно със своите връстници в адаптирана среда, отговаряща на всички европейски стандарти.

За това, че реализираният проект е важен и подпомага социалното включване на уязвимите групи, потвърди и посещението на съпругата на най-малкия син на британската кралица Елизабет II Едуард-принцеса Софи. Тя беше почетен гост при гостуването си в България в края на месец юни 2013 г. С този първи за страната проект „Сдружение Азбукари" доказа, че е инициативна организация от хора с разнообразни интереси и образование, обединени от идеята да помагат и да подобряват условията на живот на децата.

„Сдружение Азбукари" създаде и проекта „Стая за усмивки", финансиран от Експириън България. Също така даде възможност на повече от 1000 деца да участват на сцената на две издания на фестивала на толерантността „Вярвам в теб!" – 2012/2013.

Сдружението реализира два национални конкурса за рисунка, изгради детска площадка за малките посетители в Националния исторически музей и разви изобилие от инициативи, посветени на спорта, интеграцията, музиката и съживяване на българските традиции.

"С любов създадохме първата в България детска площадка за игра и обучение, подходяща и за деца с увреждания в столицата. Реализирахме и първата „Стая за усмивки" за малките пациенти във II МБАЛ, София", пише на интернет страницата на сдружението.

"Готови сме да създаваме дълготрайни партньорства за развитието на социално значими инициативи. Всеки, които намира смисъл в правенето на добро, може да ни потърси и да стане наш съмишленик. Идейни съмишленици от „Сдружение Азбукари” се обединихме с намерението да фокусираме вниманието си върху социално ангажирани каузи в сферата на образованието, науката, спорта и културата. Целта на нашите  усилия е да постигнем реализация на разнообразни по мащаб хуманни инициативи, в които главни участници ще са деца от различни възрастови групи от нашата страна.

През 2012-та пред нас беше предизвикателство да подготвим и случим събитие, което до този момент не е намирало почва у нас, и което само по себе си даде нов тласък в разбирането за провеждане на мероприятия, обединяващи на едно място групи с различни специфични потребности – със своя индивидуалност,  интелектуален потенциал, личен мироглед и гражданска позиция. Нашето Сдружение се състои от хора с хуманитарно образование, медийни експерти, юристи, хора на социалните дейности. Изключително важно е да отбележим, че организацията ни е Сдружение с нестопанска цел, с дейност в обществена полза, под името Азбукари", това заяви пред Livenews Цвета Кирилова, председател на "Сдружение Азбукари".

Няма коментари :

Публикуване на коментар