loading...

понеделник, 7 юли 2014 г.

Важна транспортна промяна касаеща дружбенци

Южното платно на бул. "Ботевградско шосе" се затваря от 8 ч. днес до полунощ на 31 юли, съобщи Столична община. Забранява се влизането на превозни средства между ул. "Батареята" и Околовръстен път.

Движението ще се извършва двупосочно в северното пътно платно на бул. „Ботевградско шосе" в същия участък.

Автобусна линия 14 в посока с. Кривина ще се движи по маршрута си по бул. „Ботевградско шосе" до разклона за Кремиковци и надясно по изградената връзка към с. Кривина и по маршрута си до гара Искър. В посока Автостанция Изток маршрутът ще е без промяна.

От 04.30 часа днес до полунощ на 31 юли се измества съществуващата автобусна спирка „Кантона" с код 0788 в северното пътно платно на бул. „Ботевградско шосе" (срещу съществуващото положение).

Възстановява се маршрутът на автобусна линия 67 от Телевизионната кула до крайната станция „Кв. „Симеоново" двупосочно. До 29 юли включително се измества съществуващата двупосочна спирка „64-то ОУ" на бул. „Симеоновско шосе" по маршрутите на автобусни линии 67 и 98, както следва:

- в посока София - назад с 65.00 м след ул. „Витошко лале";

- в посока с. Бистрица - напред с 65.00 м от съществуващата спирка.

Има промени и в организацията на движението на кръстовището бул. „Пейо Яворов" - ул. „Стоян Михайловски". От 04.30 часа днес до полунощ на 15 юли се забранява влизането на превозни средства по източното пътно платно на ул. „Стоян Михайловски" между бул. „Пейо Яворов" и ул. „Никола Габровски".

Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в западното пътно платно в участъка на строителството.

От 04.30 часа до 24.00 часа на 15 юли се променят маршрутите на автобусни линии № 67, 88 и 98, както следва:

- Автобусна линия № 67 - от кв. „Симеоново" по маршрута си да се скъси до кръговото на бул. „Пейо К. Яворов" и бул. „Драган Цанков" и обратно по маршрута си;

- Автобусна линия № 88 - от ж.к. „Дружба 2" по маршрута си до кръстовището на бул. „Пейо К. Яворов" и ул. „Стоян Михайловски", направо до Семинарията, наляво по бул. „Джеймс Баучер", наляво по бул. „Черни връх", наляво по ул. „Сребърна" до Зоопарк София - двупосочно по маршрута. Водачите на автобусите от № 88 да спират на всички съществуващи трамвайни и автобусни спирки по временния маршрут;

- Автобусна линия № 98 - от с. Железница по маршрута си до кръстовището на бул. „Св. Наум" с бул. „Джеймс Баучер", наляво по бул. „Свети Наум", наляво по бул. „Черни връх" и обратно по маршрута си. Водачите на автобусите от Автобус № 98 да спират на всички съществуващи трамвайни и автобусни спирки по временния маршрут;

Разкриват се на временни спирки по маршрута на автобусни линии № 88, 98 и 120, както следва:

- временна автобусна спирка площад „Велчова завера" по маршрута на Автобус № 88 след пешеходната пътека на пл. „Велчова завера" от страната на трамвайното трасе в посока Зоопарк София;

- временна автобусна спирка „Ул. Стоян Михайловски" на бул. „П.К.Яворов" на 400 м след кръстовището с ул. „Стоян Михайловски" за автобусна линия № 120 в посока Зоопарк София.

- временна автобусна спирка „Ул. Стоян Михайловски" на бул. „П.К.Яворов" на 400 м преди кръстовището с ул. „Стоян Михайловски" за автобусна линия № 120 в посока ж.к. „Левски Г".

- временна автобусна спирка „Хотел Хемус" на бул. „Черни връх" след бул. „Арсеналски" за автобусни линии № 98 в посока „Хладилника".

Няма коментари :

Публикуване на коментар