loading...

сряда, 14 май 2014 г.

Бунт зрее в училище в Дружба заради директорка

Десетки учители заплашват да напуснат столичното 4-то Основно училище "Джон Атанасов", а родители се канят да преместят децата си в знак на протест срещу връщането на отстранена директорка.

Школото се намира в Дружба 1.

След продължителни съдебни битки, които в крайна сметка приключват в нейна полза, тя се връща на работа. Преди 4 години Галина Шипкалиева е отстранена от директорския пост на школото поради съмнения във финансови злоупотреби, за които е оправдана, съобщи bTV.

Не това тревожи учителите - над 40 преподаватели готвят стачка заради лошото отношение на Шипкалиева, което още помнят.

"Ужасът, който сме преживели, е неописуем. За всяко нещо тя търсеше поводи да кастри, викаше поединично хора в кабинета си, обиждаше, нагрубяваше", спомня си началният учител Анелия Георгиева.

Колегата й Албена Полярка, която преподава по английски език си спомня как Шипкалиева заплашвала непрекъснато със съкращения.

Други учители обаче не мислят да стачкуват и имат високо мнение за бившата директорка.
"За мен е перфектен директор. Директор, който изисква, според указанията на министерството", смята Даниела Петрова, която влиза в часовете по физика и химия.
Галина Шипкалиева отказа да застане пред камерата ни, но в телефонен разговор обясни, че е оклеветена и е в правото си да се върне в училището, след като съдът го е потвърдил.
Ще има ли обаче кого да ръководи, след като учителите плашат с масово напускане, а десетки родители са заявили, че ще преместят децата си. "Да, бих преместил детето си, ако неговият класен ръководител се чувства не добре", посочва Дамян Дамянов.

Председателят на училищното настоятелство Аркади Атанасова също смята, че учителите ще са под напрежение и няма да могат да преподават достатъчно добре.

От Столичния инспекторат, които преди 4 години са отстранили директорката заявиха, че все още нямат съдебното решение, което възстановява Шипкалиева на поста й, но получат ли го са длъжни да я върнат на работа.

Няма коментари :

Публикуване на коментар