loading...

четвъртък, 24 април 2014 г.

Правят парк в "Дружба" 2

Жителите на столичния жк „Дружба” 2 са на път най-после да се сдобият с парк, в който да отмарят.

"Кварталът бурно се разви, което показа необходимостта от парк и зелена зона за отдих, каквато в момента няма. Затова със сдружението „Дружба-София” имаме идеята да бъде създаден парк”, коментира пред „Новинар” кметът на район „Искър” Ивайло Цеков.

Ако проектът бъде реализиран, в парк ще бъде превърната поляната между блоковете 220, 221, 222, 223, 224 и 225 в жилищния комплекс. Подробните устройствени планове на „Дружба” 2 все още не са влезли в сила, така че в момента се опитваме това празно пространство да бъде обособено като парк, за да имат и дружбенци място за отдих и почивка близо до дома си, обясни Цеков.

Затова администрацията е насочила усилията си в плановете да бъде включена и зелената зона, преди да бъдат приети. В бъдещия парк ще бъде залесен и ще бъдат поставени пейки и беседки. Идеята за градината, която ще носи името „Таралежите”, не е от вчера, а от няколко години.

На 13 април пространството бе почистено от ентусиастите от сдружение „Дружба-София”, инициативен комитет „Дружба-2”, членовете на Фейсбук групата „Да запазим Дружба-2 зелена” и граждани от района.

1 коментар :

  1. да се спре построяването на пътя на улица обиколна и на нейно място да се направи пешеходна зона

    ОтговорИзтриване