loading...

четвъртък, 16 януари 2014 г.

Правят разширение на детска градина в кв. Дружба за 3 групи

Столична община залага на построяването на 12 нови детски градини и изграждането на 4 училищни спортни зали в рамките на Фонд „Растеж и устойчиво развитие на регионите". Това каза на пресконференция кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

43 нови групи с 25 деца във всяка могат да бъдат открити в 12-те детски градини.

„Все още имаме училища, в които няма физкултурни салони по различни причини. Залагаме изграждане на спортни зали там, където няма такива. Съборихме спортната зала на 48 ОУ в район Сердика, защото беше опасна. Залага се изграждане на спортна зала както там, така и нов физкултурен салон в 98 начално училище в район Надежда, в 37 СОУ в кв. „Люлин" и доизграждане на физкултурен салон в 149 СОУ в кв. „Овча купел", добави Фандъкова.

Кметът посочи, че е заложено изграждане на детска градина в кв. „Бенковски", район Сердика за 8 групи, разширение на детска градина в кв. „Дружба" за 3 групи, разширение на детска градина в район Студентски за 2 групи, разширение на 2-ро ОДЗ в район Триадица, ново ОДЗ за 5 групи в кв. „Кремиковци", ново ОДЗ за 2 групи в кв. „Сеславци".

„Това са детските градини в първия проект. За втория проект сме заложили детски градини в кв. „Христо Ботев", в кв. „Кръстова вада", разширение на детската градина в кв. „Княжево", разширение във Владая, нова детска градина за 6 групи в Курило и в кв. „Враждебна".

Няма коментари :

Публикуване на коментар