loading...

четвъртък, 21 ноември 2013 г.

Свързват "Дружба 2" и метрото с надлез

Живеещите в "Цариградски комплекс" и част от жителите на квартал "Дружба" ще могат по-лесно да стигат до метростанция "Цариградско шосе". Днес столичният общински съвет е приел предложението на главния архитект Петър Диков за създаването на асансьор и пешеходен надлез.

От година и половина има пътечка с дървени трупи през склона, който дели гражданите от подземната железница, чиято най-близка спирка е на бул. "Цариградско шосе" до магазин "Метро".

"Надявам се до 2-3 месеца да бъдем готови", заяви пред журналисти Диков след приемането на предложението. Сега предстоят процедури по отчуждаване на имота, който е собственост на "Петрол" АД, а част от проекта засяга и друг терен, който по подробния устройствен план е предвиден за компенсиране.

Проблемът е от април на 2012 г. Постепенно гражданите сами изградиха с дървени трупи трасе през хълма, който ги дели от метрото.

През лятото на 2012 г. от общината пуснаха линия на автобус 114 и изградиха тротоар до спирката. Транспортът обаче минава рядко и хората не използват тази възможност, а продължават да катерят пътеката.

Няма коментари :

Публикуване на коментар