loading...

сряда, 26 декември 2012 г.

Чудото на добрите дела

Чудото на Коледа не е само вярата, че се е родил Спасителят. Чудото е и когато човек направи нещо малко, за да даде надежда на близкия си.
В продължение на 13 години група приятели подаряват надежда на бедни, болни и слаби. Помагат без шум и кампании в софийската църква "Свети пророк Илия".

По Коледа често говорим за благотворителност. Това Рождество също не беше изключение. Сега обаче ще ви покажем един пример на безкористна помощ към ближния, която продължава не само по коледните празници, а през цялата година. И не само тази година, а цели тринайсет години.

Неделя. Около 12 часа. Църквата "Св. пророк Илия " в Дружба 2. В двора на храма се е наредила голяма опашка от хора - пенсионери, социално слаби, бедни. Около 250 души чакат за храна въпреки минусовите температури. Така е от 99-та насам, всяка неделя. Храната за бедните готвят 10-12 души от кавартала, тук, в двора на църквата. Имат график и се редуват. Парите за храната събират самите те. А хората, които идват за храна, са от цяла София.

БНТ

Няма коментари :

Публикуване на коментар