loading...

четвъртък, 24 юли 2014 г.

Вижте цялото изказване на дружбенския депутат Борис Цветков

Заедно с още седем народни представители (общо 8) от БСП и Коалиция за България гласувахме против оставката на правителството. Други 7 колеги не я подкрепиха като гласуваха „Въздържал се“. Двадесет и осем колеги не участваха в гласуването.
Ето част от моите мотиви да гласувам против оставката:

1. От уважение към гражданите, които гласуваха за БСП и за мен, които подкрепяха и продължават да подкрепят действията ни в законодателната и в изпълнителната власт за изпълнение на поетите към хората ангажименти:
- размразяването на социалната политика и бърза глътка въздух на пострадалите от икономическия режим на Бойко Борисов и Симеон Дянков слаби и уязвими слоеве - майки и деца, инвалиди и пенсионери, безработни и работещи бедни
- възстановяването на свободата, демокрацията
- осигуряване на стабилен икономически растеж

2. Защото Министерският съвет не е свършил цялата работа, заради която беше избран и подкрепен от хората и от мен:
- не беше довършен прегледа на концесиите, не бяха прекратени или предоговорени с цел увеличаване на държавния и общинския дял и увеличаване на приходите и ползите за гражданите и за обществото.
- не стартира реиндустриализацията на страната
- не стартира пенсионната и здравната реформа
- не беше подкрепено предложението за задължаване на общините да осигурят места за всички деца в общинските детски ясли и градини и да изплащат временни месечни компенсации за всички неприети не по тяхна вина деца. Но все още МС не предложи по-добро решение.

3. Не съм съгласен чрез задкулисни договорки на отделни лица от партии и институции да се налагат решения на Народното събрание зад гърба и против волята на голямото мнозинство от хората.
Всички обещани от нас (БСП и правителството) и очаквани от мнозинството български граждани действия рано или късно трябва да бъдат извършени и след като получи доверието на хората БСП ще ги извърши.
Ето и народните представители от БСП (Коалиция за България), гласувалите „против“ и „въздържали се“:

https://www.facebook.com/boris.tsvetkov.37/media_set?set=a.10152279519277406.1073741911.696027405&type=3&uploaded=1

Няма коментари :

Публикуване на коментар