loading...

понеделник, 26 юни 2017 г.

Дружбенци излизат на нов протест, блокират бул. „Цветан Лазаров“


И тази сряда (28 юни) недоволните жители от „Дружба“ 2 и 1 ще излезнат на протест, който вече е 12-ти пореден. Протестиращите се събират от 19.00 часа пред затворената алея (от страната на Кауфланд), за да защитат своето право на нормален пешеходен достъп между двата квартала. Той им беше отнет след затварянето на пътя през декември миналата година.
Заради продължаващия проблем хората са готови да блокират бул. „Цветан Лазаров“, който се намира до затворената пътека, който се ползваше повече от 30 години. По време на 12-я протест ще бъде поискана и оставката на кмета на район „Искър“ – Ивайло Цеков. „В момента се прави алтернативна пътека, която обаче не е съобразена със спирката на градския транспорт, светофара, а излиза в нищото. Освен това от район „Искър“ отказаха да кажат стойността на въпросната пътека“, заяви д-р Николай Георгиев от Обществения съвет на Дружба 2. 


Протестите на хората от квартала ще продължат и през летните месеци. Началото на недоволството беше поставено на 21 декември 2016 г., но и досега алеята продължава да е затворена. Въпреки, че собственикът на имота писмено обеща, че ще бъде отворена на 20 декември 2016 г., то това не се случи и протестите продължават и до днес.

Няма коментари :

Публикуване на коментар