loading...

сряда, 22 март 2017 г.

Близо сто човека се включиха в осмия протест на дружбенци (ВИДЕО+СНИМКИ)

Близо сто човека се включиха в осмия протест на дружбенци, които за пореден път се събраха пред затворения път в квартала. Алеята свързваше "Дружба" 2 и "Дружба" 1 в продължение на над 30 години, но на 7-ми декември миналата година беше затворена.
Пътят е бил даден на частно лице, което го затвори след като построи сграда в парцела си. Хората от квартала настояват за отварянето му, чрез промяна на ПУП (подробен устройствен план). Жители от "Младост" и "Красна поляна" също се включиха в протестните действия.
"Кметът на район "Искър" - Ивайло Цеков не дойде на нашия протест, явно има по-важни задачи за решаване. Ние обаче ще продължим с протестите, защото имаме сериозен проблем. Не е нормално два столични квартала да нямат пешеходна връзка помежду си", заяви д-р Николай Георгиев.

"Продължаваме да събираме подписи за отварянето на пътеката. Тя е от голямо значение за живеещите в района", заяви общинският съветник Борис Цветков.

По време на протеста бяха направени предложения и за блокиране на местната община, както и на булевард "Цветан Лазаров". 

Няма коментари :

Публикуване на коментар