loading...

сряда, 1 март 2017 г.

Седми протест в "Дружба" 2, граждански организации подкрепиха недоволните жители

Дружбенци се вдигнаха на седми протест заради затварянето на пешеходния път между "Дружба" 2 и "Дружба" 1. Към недоволните се присъединиха и жители на "Младост", "Гео Милев", "Красна поляна". "Сдружение Азбукари" и гражданската платформа "Българи за България" също подкрепиха справедливите искания на дружбенци. На събитието дойдоха и общинските съветници Борис Цветков и Николай Белалов. Кметът на район "Искър" - Ивайло Цеков не присъства на протеста.

Стана ясно, че под натиска на протестиращите е задействана процедура за промяна на ПУП (Подробен устройствен план). Той трябва да даде възможност на отчуждаването на земята, където минава пътя и тя отново да стане общинска, така пътната връзка може да бъде възстановена. Сега хиляди хора са принудени да обикалят около километър, да пресичат рисково бул. "Цветан Лазаров", за да стигнат до "Дружба" 1 и до голям хипермаркет в района. 

"Следващият ни протест ще бъде на 22-ри март от 18.00 часа, отново до затворената пътека. Началото беше поставено на 21-ви декември 2016 г., но и досега алеята продължава да е затворена. Няма да спираме докато не се изпълнят исканията на гражданите", заяви д-р Николай Георгиев от Обществения съвет на Дружба 2.

"Подкрепихме хората в техния стремеж да имат нормална градска среда. Надяваме се държавата и общината да намерят решение на този проблем", заяви Яна Трендафилова, главен координатор на "Сдружение Азбукари". 

Няма коментари :

Публикуване на коментар