loading...

понеделник, 30 януари 2017 г.

Протестиращите от „Младост“ се обединяват с тези от „Дружба“ 2

Протестиращите в столичните квартали „Младост“ и „Дружба“ 2 се обединяват в името на даването на сериозен отпор на строителната мафия в София. На 1 февруари (сряда) от 18.00 часа ще се проведе пети протест в „Дружба“ 2. Недоволните жители на квартала се събират пред затворената пътека (до Кауфланд).

Блокираният пешеходен достъп им отнема възможността да стигнат до „Дружба“ 1, спирките на градския транспорт и до големия хипермаркет в района. Сега хората са принудени да обикалят около километър, рисково да пресичат булевард „Цветан Лазаров“, за да стигнат до първа част. Вече над 1 000 подписа са събрани в подкрепа на искането за възстановяване на пешеходния достъп.

Над 1000 подписа в защита на дружбенци

Пътеката, която служи на дружбенци повече от 30 години беше затворена в началото на декември миналата година от частно лице. Тя попада в негов имот, но никой от държавата и общината не е намерил за редно да защити обществения интерес и да бъде предвидена пътека за преминаване на пешеходците. Сега те са изправени пред една своеобразна Китайска стена, за да стигнат до съседния квартал.

Това е човекът, който ни затвори пътя към Дружба 1

Недоволството на дружбенци ще бъде подкрепено от протестиращите в Младост, където и малкото зелени площи са пред застрояване.

През следващите дни се обмисля и протест пред Столична община, където обединените граждански сили ще кажат - „Стоп на строителната мафия“.

Няма коментари :

Публикуване на коментар