loading...

петък, 28 октомври 2016 г.

Владо няма да строи в "Дружба"

Бившият капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов се отказа от идеята да строи спортна зала в двора на 68-о училище в столичния квартал "Дружба 2". Това стана в деня, в който стартира подписка срещу неговите инвестиционни намерения. "Щом им пречи залата, няма да е там. Ще бъде извън "Дружба".

Дискусията беше много интересна. За мен беше предизвикателство да чуя различни мнения. За нас това продължава да бъде общественополезен проект с идеална цел. Не говорим за атомна централа, а за зала", заяви Николов пред "7 дни спорт". Той допълни, че няма нагласата да прави нещо на всяка цена. Подписката стартира, след като във вторник генералният секретар на федерацията по волейбол се срещна с жители на "Дружба 2".

На общественото обсъждане в сградата на 68-о училище "Акад. Никола Обрешков" хората попитаха районния кмет Ивайло Цеков по каква причина частната зала на Владо Николов трябва да бъде построена в двора на общинското училище. Цеков не успя да обясни, но декларира, че подкрепя инвестицията.

Сега бившият капитан на националния отбор по волейбол ще трябва да търси друг терен за изграждането на съоръжение с капацитет от 1200 места. Стойността на инвестицията е 5 млн. лв. Както е известно, Владо има частно волейболно училище, а освен това е президент на Левски-София, но отборите нямат собствена база и са принудени да плащат наеми в наличните съоръжения, които в София не са много.

Николай Георгиев, "7 дни спорт"

Няма коментари :

Публикуване на коментар