loading...

неделя, 10 май 2015 г.

Новите спирки на метрото са неефективна придобивка

Зейнали са дупки по главните артерии на градския транспорт и второстепенните улици, но не се забелязва работа по тяхното запълване. За това алармира общинският съветник от БСП и председател на Дискусионния клуб за социална местна политика Николай Белалов.

Той определи като безобразие бездействието на Столичната общината и предупреди, че щетите по колите на гражданите ще са за милиони левове.

Според общинския съветник, местният парламент няма политика за решаването на проблемите по транспорта в София, а новите спирки на метрото са неефективна придобивка. Причина за това е, че част от тях са на места, до които пешеходният транспорт е ограничен поради големите разстояния. В някои квартали пък стигането до подземната железница е свързано със смяната на поне едно превозно средство. Често наблюдавана практика е също така свързващият автобус да идва през 30 минути. Липсват и билети за комбинирано пътуване.

Точно затова от Дискусионния клуб за социална местна политика искат от Столичната община да върне комбинираните билети за 60 или 90 минути, както възможността за закупуване на карта за две линии на градския транспорт.


Няма коментари :

Публикуване на коментар