loading...

вторник, 28 април 2015 г.

Изхвърлят семейство от Дружба с 6 деца на улицата заради неплатени сметки

Младо семейство с шест деца ще остане на улицата заради неплатени сметки, съобщи BIG5.BG. Фамилията трябва да освободи предоставеното им под наем жилище в столичния квартал „Дружба“ 1. Многодетното семейство дължи на общината суми за наем, парно и вода в размер на 2 207.87 лева. Ако до 17 май семейството не плати задълженията си, остава на улицата.

Вече е издадена и заповед № 415 /14.04.2015 г. на кмета на район „Искър” – г-н Ивайло Цеков. С нея се отменя заповедта за настаняване № 7700-39 от 02.10.2013 г. и се прекратява сключения въз основа на нея договор за наем от 02.10.2013 г. с майката на шестте деца – Даниела Миланова.

Актът подлежи на обжалване пред софийския административен съд. За законосъобразност. За закона няма значение, че бащата Веселин Миланов, българин, със средно специално образование, е близо повече от година без работа. Семейството няма възможност да плаща натрупани задълженията и към общината, и към „Топлофикация София” и „Софийска вода”. За закона няма значение, че през този период от време доходът на вече осемчленното семейството е в размер на 585 лева, формиран от сумите, които се заплащат на майката като обезщетение.

При такива закони, съдът е длъжен да се съобрази с тях и да постанови решение по законосъобразност на заповедта. А тя си е такава. Пък и събираемостта на задълженията за всяка една община, в това число и Столична, е от изключителна важност. На изпадналото в беда семейство не е предоставена възможност за разсрочено плащане, нито е изпратено предизвестие за освобождение.

Кметът не е длъжен да го прави. Има заповед, законосъобразна и точка. А какво ще стане с това българско семейство? То няма къде да отиде. Какво ще стане с децата? Къде ще спят 10-годишният Мартин, 7-годишният Кристиян, 6-годишният Александър, 3-годишната Виктория, 4-месечната Ема и 1-годишният Георги? Георги страда от синдром на вродени аномалии с предимно засягане на лицевата област. Малкият не може да седи, говори, пълзи и ходи. Нуждае се от системна кинезитерапия.

Прабабите ни са раждали по 8-12 българчета. Без някой да ги пита – защо създадохте толкова деца, като сте толкова бедни? И са намирали начин да ги „изучат” и хора да ги направят. Та да можем ние сега да рушим създаденото от тях...

За да ни има.

Няма коментари :

Публикуване на коментар