loading...

неделя, 29 март 2015 г.

Дружбенци с четири искания към Йорданка Фандъкова

Районният съвет на БСП подкрепя исканията на хиляди граждани на жк Дружба 1 и 2, кв. Абдовица, кв.Д.Миленков, Цариградски комплекси и с. Бусманци за подобряване на транспортното обслужване в район Искър и на тарифната политика на Столичната община.
"Предложенията си представихме многократно и своевременно на кмета на района, на кмета на Столична община, ЦГМ, но за съжаление до момента те нито са приети, нито са разгледани, нито получихме какъвто и да е отговор", пишат авторите на писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Ние настояваме за:

1. Възстановяване (връщане) на картата за две линии. Чрез нея ще бъде частично компенсирани пропуските, че трасето и спирките на метрото не могат да бъдат използвани от гражданите и се налага използването на несъществуващ или нередовен довеждащ транспорт и още един билет за една-две спирки.

2. Въвеждане (връщане) на почасовия билет/карта за 60 и 90 минутно пътуване по линиите на столичния масов градски транспорт (МГТ).

3. Нови линии и спирки на МГТ в района и съответни разписания, гарантиращи на всеки гражданин възможност отиването и ползването на метрото да намали времето му за придвижване до центъра и другите части на столицата. А не както беше при откриването на МС 19 и други – хората да продължават да предпочитат ползването на автобуси, тролеи и трамваи, с които напрактика по-бързо, по-удобно и по-евтино пътуват.

4. Настояваме в най-кратък срок кмета на София, кмета на район Искър и Столичния общински съвет да обсъдят и да приемат решения за изпълнение на горните три искания на гражданите на район Искър.

Готови сме с всички позволени от закона средства чрез искания, подписки, а ако се наложи и с протести да защитим интересите на стотиците и хиляди граждани на жк Дружба 1 и 2, кв. Абдовица, кв. Димитър Миленков, ЦГК, с.Бусманци от район Искър и на други райони за бърз, удобен, редовен градски транспорт и за правото на достъп до него.

Припомняме, че многократно сме поставяли тези проблеми и искания и когато се налага сме протестирали пред всички отговорни лица и институции, пишат авторите на писмото.

Няма коментари :

Публикуване на коментар