loading...

понеделник, 26 януари 2015 г.

Вижте как са изградени метростанциите в Дружба

МС 20 "Дружба" е със зелени закалени стъкла и бежов еталбонд по тавана, подовите настилки са усилен гранитогрес в кафяво-бежово, подходящ за големи пътникопотоци. Поставено е LED осветление тип луна и линейни допълнителни осветителни тела над зелената ивица. Входовете са със специално покритие.

Автор на архитектурното оформление е арх. Красен Андреев. На тази метростанция ще има керамично пано, което изобразява околния пейзаж с езерото. МС 20 е между "Дружба 1" и Дружба 2". Комплексът е дълъг и в този район метрото минава напречно - това не е трамвай, за да се вие из комплекса. До метрото ще има довеждащ транспорт. В комплекса има три булеварда, по тях ще се движи довеждащ транспорт.

Сега се изгражда и подземната връзка между МС 19 на "Цариградско шосе" и "Дружба 2" от "Станилов". Разрешението за строеж влезе в сила в средата на декември, независимо че е от 15 ноември. Този участък с 205 м подземна пешеходна връзка и траволатор и 40 м тротоари на открито ще е готов малко след завършването на метрото до летището и до Бизнес парка.

Няма коментари :

Публикуване на коментар