loading...

събота, 27 декември 2014 г.

Къде ще са големите ремонти в Дружба през 2015 г.

През следващата година ще бъде изградена и ул. „Обиколна" от бл. 211 до бул. „Копенхаген" в жк „Дружба 2„, за да не газят местните жители в калта, докато вървят към метрото.

Основните булеварди ще бъдат поддържани с абонамент. В момента е в ход конкурс за избор на фирми, които да поемат грижата за основни булеварди и улици. Оферти в процедурата са подали 14 от най-големите строителни компании у нас. Те ще поддържат инфраструктурата през следващите 5 г. Прогнозната стойност е 136 млн. лв.

През 2015 г. ще започне строителството на пробива от бул. „Никола Вапцаров" покрай болница Токуда към ул. „Сребърна", и бул. „Черни връх". Тази пътна връзка ще разтовари значително трафика по бул. „Джеймс Баучър", и бул. „Черни връх",. За проекта вече има процедура за издаване на разрешение за строеж и в първите дни на пролетта работата там може да започне.

Вторият голям проект в София е за ново трамвайно трасе от Семинарията към Студентския град. Кметството е обявило обществена поръчка за избор на изпълнител на обекта. Подробният план обаче е обжалван от граждански сдружения в съда. От общината се надяват делата да приключат навреме, за да може до края на годината строителството на релсите да започне.

Още една естакада ще бъде построена през следващата година. Проектът за кръстовище на две нива при бул. „Иван Гешов,, и бул. „България" най-вероятно ще се реализира, макар и с повече от година закъснение.

Няма коментари :

Публикуване на коментар