loading...

сряда, 26 ноември 2014 г.

Червена секретарка откраднала алени прашки и червило от хипермаркет в Дружба

Червени прашки за 6,99 лв. и червило за 4,19 лв. откраднала като 14-годишна Стоя - Александрина Витанова, която по времето на парламентарния шеф Михаил Миков работеше в пресцентъра на НС, а сега помага на "Позитано" 20.

Това става ясно от решение по възпитателно дело №1 към местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните - район "Средец", от 8 май 2008 г., с копие от което "24 часа" разполага. Днес то бе намерено в пощенската кутия на ГЕРБ в парламента, запечатано в бял плик без подател.

Кражбата била извършена на 30 януари 2008 г. в хипермаркет в жк "Дружба-1". Комисията установила, че деянието е "поради увлечение и лекомислие", а момичето се е покаяло.

Стоя се прочу при смяната на властта в НС преди месец, когато стана ясно, че две от служителките на пресцентъра, една от които е Витанова, не са стъпвали от 2 месеца в сградата, но са получавали заплати между 2400 и 2500 лв. Другата бивша вече служителка на НС е Панка Мангова, която също помага на "Позитано" 20 и е студентка трети курс в СУ "Св. Кл. Охридски". Витанова пък е във втори в УНСС. При напускането си на НС и двете получили по 4 заплати неустойка.

Потърсена от "24 часа", Витанова затвори мобилния си телефон. От "Позитано" 20 също отказаха коментар.

24chasa.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар